گاردین: غیابت مقامات ارشد وزارت خارجه بریتانیا، باعث شکست عملیات تخلیه افغانستان شد
گاردین در گزارشی نوشته است که عدم پاسخگویی مقامات ارشد وزارت خارجه بریتانیا، باعث شد که رهبری عملیات تخلیه افغانستان با مشکل روبهرو شود.
گاردین در گزارشی نوشته است که عدم پاسخگویی مقامات ارشد وزارت خارجه بریتانیا، باعث شد که رهبری عملیات تخلیه افغانستان با مشکل روبهرو شود.
پیکآفتاب: گاردین نوشته است که دومنیک راب، وزیر خارجه وقت بریتانیا به دلیل امتناع از ارتباط با کارمندانش در آن زمان حساس، مورد انتقاد قرار گرفته است.
در تحقیقاتی که ماه ثور امسال از سوی مجلس عوام بریتانیا منتشر شد، وزارت خارجه این کشور به صورت مستقیم به دلیل سوءمدیریت برای خروج از افغانستان، مورد انتقاد قرار گرفت.
بوریس جانسون، نخست وزیر سابق بریتانیا پس از آن که دومنیک راب در زمان پیشروی امارت اسلامی در کابل به تعطیلات رفت و نیز در پی ادعاهایی مبنی بر خوانده نشدن هزاران ایمیل فرستاده شده توسط افرادی که خواهان ترک افغانستان بودند، برای برکناری او تحت فشار قرار گرفت.
راب تنها چند هفته پس از پایان عملیات تخلیه افغانستان، از وزارت خارجه به عنوان معاون نخست وزیر مقرر شد.
منابع به گاردین گفتند زمانیکه لازم بوده تا تصامیم فوری گرفته شود، آنها نتوانستهاند که راب را متقاعد کنند تا حتا به آنها گوش بدهد، چه برسد به اینکه تصامیم را عملی کند.
به گفته این منابع، این امتناع و قطع ارتباط با کارمندان باعث شد تا تصمیمگیریها روزها طول بکشند و یا به سادگی اصلاً عملی نشوند.
گاردین مینویسد، از آنجایی که افراد کلیدی وزارت خارجه بریتانیا در ماههای جون، جولای و اگست در دفتر حاضر نبودند، چندین مسیر برای برقراری ارتباط موثر با وزیر خارجه عملاً از بین رفته بود.
گاردین میگوید که راب این اتهامات را رد میکند و گفته است که یک مقام ارشد مسئول، مدیریت جریان اطلاعات به راب در طول دوره بحران بوده است تا به او اجازه دهد در زمان مناسب تصمیمهای درست بگیرد.
اکنون دو کارمند راب در وزارت خارجه و وزارت دادگستری شکایتهای رسمی مبنی بر امتناع او از پاسخگویی و بدرفتاری با کارمندان ترتیب دادهاند.
قرار است تا روز سهشنبه ۲۲ نوامبر، راب با سوالات کمیته منتخب دادگستری به پرسشهای پیرامون شکایات درج شده روبهرو شود.
از سوی دیگر، روزنامه واشنگتن اگزاماینر در تازهترین شماره خود به کتابی تمرکز کرده است که در مورد جنگ ایالات متحده در افغانستان چاپ شده است.
این کتاب زیر عنوان «تولی دلیر» سرگذشت گروهی از سربازان امریکایی را بیان میکند که درسالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ میلادی در ولسوالی ارغنداب ولایت قندهار، مستقر بودند.
در این کتاب گفته شده است که این سالها، خونینترین سالهای جنگ بیست ساله امریکا در افغانستان بود.
در همین سالها، میدانهای جنگ در ولایتهای قندهار، هلمند و کنر گرم بود و در این میان جنگ در ولسوالی ارغنداب قندهار، خیلی خطرناک توصیف شده بود.
واشنگتن اگزاماینر با استناد به کتاب «تولی دلیر» نوشته است که ۱۳۰ سرباز امریکایی به ولسوالی ارغنداب فرستاده شده بودند. از این میان سه سرباز در جنگ کشته شدند، ۱۲ تن دیگر اعضای بدن خود را از دست دادند و یک تعداد دیگر زخم برداشتند.
کتاب به این موضوع روشنی میاندازد که چگونه این سربازان جان خود را نجات داده و عملیات را موفقانه به پایان رساندند.
این در حالی مطرح میشود که گاردین روز 29 جولای، گزاش داده بود که وزارت خارجه بریتانیا به اشتباهات خود در خروج از افغانستان اعتراف کرده و گفته است نمیتواند برای افغانستانیهایی که با بخشهای ملکی با نیروهای بریتانیایی کار کردند، مسکن فراهم کند.
نخست وزیر بریتانیا از روند انتقال شهروندان افغانستان دفاع کرد
بیبرنامهگی وزارت خارجه بریتانیا در روند انتقال شهروندان افغانستان