صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

جمع‌آوری مالیات سنگین، باشندگان غزنی را به ستوه آورده است

نظر به قانون، مسئولین باید اسناد دقیق در دست داشته باشند تا مالیه وضع‌شده بر دکان‌داران، کسبه‌کاران و کشاورزان را نظر به آن اخد نمایند، اما جمع‌آوری مالیات در این ولایت نظر به خواست مسئولین صورت گرفته است.

عارفه رستمی، غزنی

نزدیک به دو ماه می‌شود که مسئولین امارت اسلامی در ولایت غزنی شروع به جمع‌­آوری مالیه از نزد دکان­داران، کسبه‌کاران و کشاورزان در مرکز و ولسوالی‌های این ولایت نموده‌اند. روند جمع‌آوری مالیات از نزد کسبه‌کاران و کشاورزان در این ولایت، بدون سنجش و بدون داشتن کدام سند دقیق که نشان‌دهنده عاید آنان باشد و مقدار مالیه نظر به آن محاسبه شود، انجام شده است.

محمد عارف، یکی از باشندگان مرکز ولایت غزنی که در مارکت میوه خشک دکان‌دار می‌باشد، در صحبت با پیک‌آفتاب می‌گوید: “سال گذشته من در این مارکت شروع به کار نمودم و پول‌های افغانی که داشتم تبدیل به کلدار پاکستانی نمودم، چون در این مارکت همه معاملات به کلدار صورت می‌گیرد. در آن زمان ۱۰۰۰ کلدار معادل ۵۰۰ افغانی می‌شد، اما حالا همین مقدار کلدار، ۳۶۰ افغانی می‌شود، یعنی اصل سرمایه من تقریباً نصف گردیده است چی رسد به مفاد آن، اما مسئولین جمع‌آوری مالیات امارت اسلامی، ۱۱۵۰۰ افغانی از نزد من مالیه اخذ نموده‌اند و من نمی‌دانم که آن‌ها با کدام سنجش چنین مالیه سنگین را از من می‌گیرند.”

نظر به قانون، مسئولین باید اسناد دقیق در دست داشته باشند تا مالیه وضع‌شده بر دکان‌داران، کسبه‌کاران و کشاورزان را نظر به آن اخد نمایند، اما جمع‌آوری مالیات در این ولایت نظر به خواست مسئولین صورت گرفته است.

یک باشنده دیگر این ولایت به نام الیاس در صحبت با پیک‌آفتاب، از جمع‌آوری مالیه اعتراض داشته و می‌گوید: “مالیه از مردم باید در بدل خدماتی که دولت برای باشندگان کشورش عرضه می‌نماید صورت گیرد. امارت اسلامی در ولایت غزنی کوچک‌ترین خدماتی را برای باشندگان این ولایت ارائه ننموده است، چطور و بر مبنای کدام اصول از مردم چنین مالیات سنگین را اخذ می‌نماید؟”

در کنار سایر مشکلات، دکان‌داران و تجار در این ولایت از نبود بازار برای محصولات‌شان شکایت دارند. آن‌ها می‌گویند که امسال برخلاف سال‌های دیگر، بازار میوه خشک و سایر محصولات در کشور همسایه ما پاکستان به علت اعتراضات و مشکلاتی که در آن کشور وجود دارد، بسیار خراب است و محصولات آن‌ها به آن کشور یا به آسانی صادر نمی‌گردد و یا هم بازار خوب ندارد و این باعث شده که اکثر محصولات ذخیره شده، روی دست تاجران بماند و انبار گردد. در چنین وضعیتی پرداخت مالیات سنگین وضع شده از سوی امارت اسلامی برای آن‌ها دشوار می‌باشد.

مشکلات جمع‌آوری مالیات تنها در مرکز این ولایت خلاصه نمی‌شود، بلکه باشندگان بعضی از ولسوالی‌های این ولایت نیز از جمع‌آوری مالیات سنگین شکایت دارند. حاجی محمدحسین، باشنده ولسوالی ناهور ولایت غزنی در صحبت با پیک‌آفتاب می‌گوید: “امسال به علت خشک‌سالی  از مجموع چهارده قریه که در ساحه ما وجود دارد، فقط زمین‌های زراعتی در دو قریه قسماً آب‌یاری شده است و به خاطر حضور کوچی‌ها و استفاده آن‌ها از علف‌چرها، مردم این ساحه مال‌داری خود را نیز از دست داده‌اند، اما با این وجود مسئولین امارت اسلامی در این ولسوالی نزدیک به ۴۵۰ هزار افغانی مالیه بالای مردم این ساحه حواله نموده‌اند که واقعاً برای مردم کمرشکن است.”

باشندگان سایر ولسوالی‌های این ولایت مانند مالستان، جاغوری و جغتو نیز از جمع‌آوری مالیات سنگین شکایت دارند و می‌افزایند که امسال از یک‌طرف خشک‌سالی و از طرف دیگر در فصل تابستان سیلاب‌ها، داروندار آن‌ها را نابود کرده و در چنین وضعیتی پرداخت مالیات سنگین حواله شده از سوی امارت اسلامی، آن‌ها را با مشکلات جدی روبه‌رو کرده است.

نوت: تمام اسم‌ها افراد در این گزارش به دلیل حساسیت موضوع، مستعار است.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x