صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

ریچارد بنت: مکتب‌ها نباید به روی دختران یک روز دیگر هم بسته بماند

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان می‌گوید که مکتب‌ها باید به روی دختران مسدود نماند و طالبان باید مکتب‌ها را باز کنند تا دانش‌آموزان بیش از این از تعلیم و تربیه باز نمانند.

ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان می‌گوید که مکتب‌ها باید به روی دختران مسدود نماند و طالبان باید مکتب‌ها را باز کنند تا دانش‌آموزان بیش از این از تعلیم و تربیه باز نمانند.

پیک‌آفتاب: ریچارد بنت، گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان روز گذشته 18 سپتمبر، با نشر توییتی نگاشته است: “کافی است! مکتب‌ها باید برای همه کودکان در هر سنی که هستند، باز شود و آموزش با کیفیت و برابر در فضاهای امن در افغانستان دایر گردد”.

گزارش‌گر ویژه سازمان ملل در ادامه خواهان حق مساوی آموزش در افغانستان شده است. روز گذشته یک‌سال از مسدود بودن مکتب‌های دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان گذشت.

در پیوند به این مسئله؛ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز گذشته 18 سپتمبر، با نشر توییتی گفته است: “امروز یک‌شنبه، یک سال از ممنوعیت حضور دختران در مکتب‌های متوسطه و لیسه در افغانستان می‌گذرد. یک سال دانش و فرصت از دست رفته که هرگز باز نخواهد گشت.” دبیرکل سازمان ملل در ادامه گفته است: “دختران به مکتب تعلق دارند و طالبان باید به آن‌ها اجازه دهند تا به مکتب بازگردند.”

از سوی دیگر؛ شهرزاد اکبر، رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در توییتی نگاشته است: “یک سال از تعطیلی مکتب‌های متوسطه و لیسه دختران می‌گذرد، چرا؟ این بی‌عدالتی که در جهان مانند ندارد، به جز از دشمنی طالبان با نیمه‌ای از جهان یعنی زن دیگر چه می‌تواند باشد؟ چرا طالبان از فراگیری آموزش نگران اند؟”

افزون بر موارد بالا، یونیسف یا صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل در توییتی نگاشته است: “امروز یک سال از ممنوعیت حضور دختران در مکتب‌ها در افغانستان می‌گذرد. یک سال یادگیری از دست رفته و فرصت‌های آینده. ما شما را می‌بینیم، شما را می‌شنویم، یونیسف برای شما این‌جا می‌ماند. دختران به مکتب تعلق دارند”.

این در حالی مطرح می‌شود که پیش‌تر آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در مورد مسدود ماندن مکتب‌های دخترانه در افغانستان ابراز نگرانی کرده بود و آن‌را نقض غیرقابل توجیه حقوق بشری خوانده بود. در همین حال، عفو بین‌الملل گفته بود که تمامی دست‌آوردهای زنان، یک شبه نابود شد و طالبان به آنان گفته‌اند، در خانه بمانند.

گوترش: منع دختران از آموزش، نقض غیرقابل توجیه حقوق برابر است

بازگشایی مکتب‌های دخترانه بالاتر از صنف ششم کلید خورد؛ تدریس در برخی از لیسه‌های دخترانه در پکتیا آغاز شد

دختران طالبان در مکتب‌های قطر و پاکستان؛ دختران افغانستان منتظر بازگشایی مکتب‌ها

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x