صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

سفیر قطر برای جام جهانی: هم‌جنس‌گرایی یک «آسیب ذهنی» است

در حالی‌که راجع به صداقت قطر در زمینه استقبال از طیف‌های مختلف تماشاچیان فوتبال تردید وجود دارد، سفیر این کشور برای جام جهانی گفته است که هم‌جنس‌گرایی نشان‌دهنده «آسیب ذهنی و معنوی» است.

در حالی‌که راجع به صداقت قطر در زمینه استقبال از طیف‌های مختلف تماشاچیان فوتبال تردید وجود دارد، سفیر این کشور برای جام جهانی گفته است که هم‌جنس‌گرایی نشان‌دهنده «آسیب ذهنی و معنوی» است.

پیک‌آفتاب: سفیر قطر برای مسابقات جام جهانی فوتبال اخیراً در یک مصاحبه از هم‌جنس‌گرایی به عنوان «آسیب ذهنی» و «آسیب معنوی» یاد کرده و آن‌را در نهایت حرام دانسته است.

این در حالی است که چند روز قبل وزیر خارجه قطر گفته بود، از همه اشخاصی که برای تماشای مسابقات جام جهانی فوتبال به این کشور می‌روند به شمول اعضای جامعه «ال‌جی‌بی‌تی‌کیو» استقبال می‌کنند.

خالد سلمان، بازیکن پیشین تیم ملی قطر که حالا سفیر این کشور برای جام جهانی فوتبال است، در مستندی که روز سه‌شنبه در کانال دوم تلویزیون آلمان (ZDF) نشر می‌شود، گفته است که او با این که دیدن زنان و مردان هم‌جنس‌گرا توسط کودکان مشکل‌زا است، زیرا آن‌ها چیزهایی را می‌بینند که برای‌شان مناسب نیست.

او گفت: “من مسلمان سخت‌گیری نیستم، اما چرا این هم‌جنس‌گرایی حرام است؟ چون‌که آسیب معنوی است”.

بخش‌هایی از این فیلم مستند که توسط یوخن برییر، خبرنگار ورزشی آلمانی و مجری تلویزیونی ساخته شده است، روز دوشنبه در کانال ZDF پخش شد. این فیلم «مسائل محرمانه قطر» نام دارد.

در بخشی از این فیلم مستند، مامور امور رسانه‌ای کمیته سازمان‌دهنده جام جهانی قطر در طول ثبت مصاحبه، پس از این‌که سلمان از هم‌جنس‌گرایی به عنوان «آسیب ذهنی» یاد می‌کند، به این مصاحبه پایان می‌دهد. این مامور تیم ZDF را در طول ثبت فیلم مستندشان هم‌راهی می‌کرد.

سلمان در بخشی از این فیلم مستند گفته است: “در طول جام جهانی، چیزهای زیادی به کشور می‌آیند. مثلاً افراد هم‌جنس‌گرا. مهم‌ترین مسئله این است که همگان آمدن آن‌ها را به این‌جا پذیرفته اند. اما هم‌جنس‌گرایان باید احکام ما را قبول کنند”.

نشان دادن هم‌جنس‌گرایی در ملاء عام در قطر ممنوع است و افراد متخلف می‌توانند به حداکثر هفت سال زندان محکوم شوند.

کاپتان تیم‌های چند کشور اروپایی به شمول آلمان، فرانسه و بریتانیا که در جام جهانی رقابت می‌کنند، تصمیم گرفته‌اند که به عنوان بخشی از کمپاین مبارزه با تبعیض، دست‌بندهایی به رنگ‌های رنگین کمان بپوشند که نشانه‌ای از حمایت از حقوق جامعه ال‌جی‌بی‌تی‌کیو است.

از قطر به خاطر سوابق حقوق بشری‌اش و رفتار با کارگران خارجی انتقاد شده است. طرف‌داران فوتبال در سراسر آلمان در طول اخیر هفته با تکان دادن بیرق‌هایی خواهان بایکوت جام جهانی به شمول تماشای تلویزیونی این مسابقات شدند.

از سوی دیگر؛ نانسی فئزر، وزیر داخله آلمان گفته است پس از این که نخست وزیر قطر امنیت اعضای جامعه «ال‌جی‌بی‌تی‌کیو» را «تضمین» کرد، او برای دیدن این مسابقات به قطر سفر خواهد کرد.

فئزر قبلاً گفته بود که میزبانی جام جهانی توسط قطر از دید برلین «با نیرنگ» به دست آمده است. این سخنان او باعث شد که دوحه سفیر آلمان را احضار کند و اتهام‌هایی راجع به «استندردهای دوگانه» و «نژادپرستی» را مطرح کند.

فدراسیون بین‌المللی فوتبال که اجازه برگزاری مسابقات جام جهانی را هر چهار سال به کشورهای مختلف می‌دهد، به این تاکید کرد که از همه تماشاچیان فوتبال برای شرکت در مسابقات جام جهانی استقبال می‌شود. کمیته سازمان‌دهی قطر نیز اظهارات مشابهی را مطرح کرده است. تمیم بن حامد آل‌ثانی، امیر قطر اخیراً گفته بود که انتظار احترام “به فرهنگ کشورش را دارد”.

فیفا به تیم‌های حاضر در جام جهانی: به جای سیاست، روی فوتبال تمرکز کنید

نیروی‌های امنیتی قطر دگرباشان جنسی را بازداشت و از آن‌ها سوءاستفاده می‌کنند

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x