گوترش در نشست تغییرات اقلیمی: “بشر یک انتخاب دارد: همکاری یا نابودی”
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از امریکا، چین و دیگر کشورهای ثروتمند غیراروپایی خواست تا سهم بیشتری را برای کمک به کشورهای فقیرتر برای مقابله با تاثیرات تغییرات آبوهوایی بپردازند.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه از امریکا، چین و دیگر کشورهای ثروتمند غیراروپایی خواست تا سهم بیشتری را برای کمک به کشورهای فقیرتر برای مقابله با تاثیرات تغییرات آبوهوایی بپردازند.
پیکآفتاب: مکرون روز گذشته هفتم نوامبر، همزمان با افتتاح نشست جهانی تغییرات آبوهوایی در مصر گفت که آنها همراه با امریکا و چین نیاز دارند تا در زمینه کاهش انتشار گازهای گلخانهای و کمک به مبارزه با اثرات تغییرات اقلیمی بپردازند. رئیس جمهور فرانسه در ادامه گفت که فقط اروپاییها هستند که برای این موضوع پول میدهند.
از سوی دیگر؛ آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل هم در آغاز نشست جهانی تغییرات آبوهوایی گفت که جهان با یک انتخاب جدی مواجه است و این انتخاب، همکاری برای کاهش انتشار گازهای گلخانهای یا محکوم کردن نسلهای آینده به مواجه با فاجعه آب و هوایی است.
هشدار دبیرکل سازمان ملل در حالی بیان شده است که کشورهای شرکتکننده در این نشست در کنار بحث در مورد چگونگی مهار تاثیرات تغییرات آبوهوایی با مسائلی مانند جنگ اوکراین، تورم افسارگسیخته و کمبود انرژی مواجه هستند.
گوترش خطاب به نمایندگان کشورهای مختلف شرکتکننده در نشست گفت: “بشریت یک انتخاب دارد: همکاری یا نابودی”.
دبیرکل سازمان ملل در ادامه خواستار پیمانی میان کشورهای ثروتمند و فقیر جهان برای تسریع کاهش استفاده از سوختهای فسیلی و همچنین تخصیص بودجه شد تا اطمینان حاصل شود که کشورهای فقیرتر میتوانند انتشار گازهای گلخانهای را کاهش دهند و با تاثیرات تغییرات آبوهوایی بر کشورهای خود که پیشتر به وقوع پیوسته است، مقابله کنند.
گوترش گفت که امریکا و چین به عنوان دو اقتصاد بزرگ مسئولیت ویژهای برای تحقق این پیمان دارند.
این اظهارات دبیرکل سازمان ملل در حالی بیان میشود که او به رهبران بیش از ۱۳۰ کشور جهان هشدار داده بود: “ناکام شدن ما در تغییر اقلیم، حکم مرگ را دارد و اعتیاد ما به مواد سوخت فسیلی، انسان امروزی را به لبه پرتگاه کشانده است.”
افزایش کمکهای مالی به کشورهای فقیرتر که با بحرانهای ناشی از تغییرات آبوهوا مواجه هستند، به عنوان یک موضوع اصلی در نشست ۱۳ روزه COP-27 که از روز یکشنبه در شرمالشیخ مصر آغاز شد، مطرح شده است.
قرار است دهها رهبر، رئیس جمهور، نخست وزیر، مقام بلندپایه کشورهای مختلف و شخصیتهای شناخته شده بینالمللی در نشست COP-27 در شرمالشیخ حاضر شوند، اما شی جین پینگ، رئیس جمهور چین که کشورش بزرگترین تولید کننده گازهای گلخانهای در جهان است، در این نشست شرکت نمیکند.
از سوی دیگر؛ ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه؛ آنتونی آلبانیز، نخست وزیر استرالیا و نرندرا مودی، نخست وزیر هند از دیگر غائبان نشست تغییرات آبوهوایی خواهند بود.
جو بایدن، رئیسجمهور امریکا اواخر این هفته و پس از برگزاری انتخابات میاندورهای در این کشور، به نشست COP-27 میپیوندد. همچنین پیشبینی میشود که لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برازیل که هفته گذشته در انتخابات برازیل پیروز شد، در نشست COP-27 شرکت کند، با این امید که پس از شکست دادن ژایر بولسونارو، رئیس جمهور بدبین به آبوهوا، از جنگلهای آمازون محافظت کند.
این در حالی مطرح میشود که پیشتر یک تحقیق تازه نشان داد که با ادامه روند کنونی گرمایش، زمین در خطر عبور از شش مرز تعادل «خطرناک» اقلیمی قرار خواهد گرفت.
تغییرات اقلیمی؛ زمین در اثر گرما از شش «مرز تعادل» عبور خواهد کرد
افغانستان و تغییرات اقلیمی، از موضوعات کلیدی نشست رهبران گروه 20
سازمان ملل: امارت اسلامی تهدید تغیرات اقلیمی و تخریب محیط زیست را جدی بگیرد
امارت اسلامی: تغییرات اقلیمی امسال دو میلیارد دالر به افغانستان آسیب رسانده است