صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

شفاخانه ایمرجنسی: طی یک‌سال 16000 زخمی جنگی را در افغانستان درمان کردیم

شفاخانه ایمرجنسی می‌‌گوید که طی یک سال گذشته، بیش‌ترین بیماران مراکز مربوط به این شفاخانه در کابل و برخی ولایت‌های دیگر افغانستان، زخمیان جنگی بوده‌اند.

شفاخانه ایمرجنسی می‌‌گوید که طی یک سال گذشته، بیش‌ترین بیماران مراکز مربوط به این شفاخانه در کابل و برخی ولایت‌های دیگر افغانستان، زخمیان جنگی بوده‌اند.

پیک‌آفتاب: این شفاخانه ناوقت روز گذشته 30 سپتمبر، با نشر اعلامیه‌ای گفته است که بیش از ۱۶هزار بیمار را در شفاخانه‌های خود در کابل، لشکرگاه، مرکز هلمند و ولسوالی عنابه ولایت پنجشیر پذیرفته است.

این شفاخانه راجع به حمله تروریستی به مرکز آموزشی کاج در توییتی نگاشته است: “شفاخانه غیردولتی ایمرجنسی تاکنون پذیرای 22 نفر بوده است. اکثر آن‌ها زنان 18 تا 25 ساله هستند که در حال شرکت در امتحان بودند”.

از سوی دیگر؛ دجان پانیک، سرپرست شفاخانه ایمرجنسی در افغانستان گفته است که از میان این بیماران، بیش از ۳۰۰۰ بیمار تنها در کابل تحت درمان قرار گرفته‌اند و از همین‌رو بخش اضطراری فوق‌العاده در این مراکز درمانی پس از انفجارها و حملات فعال شده است.

به گفته سرپرست شفاخانه ایمرجنسی، بیش از ۹۰ درصد این بیماران از جراحات درگیری‌های مسلحانه رنج می‌بردند.

پانیک گفته است: “ما به طور روزانه زخمیان ناشی از شلیک گلوله، چره، جراحات چاقو، انفجار ماین و بم‌های دست‌ساز را دریافت می‌کنیم. وضعیت امنیتی در افغانستان، به ویژه در پایتخت هم‌چنان پیچیده است.”

این در حالی است که بخش جراحی شفاخانه ایمرجنسی در شهر کابل، ۲۲ زخمی حمله انتحاری روز جمعه بر مرکز آموزشی کاج را پذیرفته است.

از سوی دیگر، وزارت داخله طالبان تلفات این حمله را ۱۹ کشته و ۲۷ زخمی اعلام کرده‌اند، اما یکی از مسئولان مرکز آموزشی کاج به رسانه‌ها گفته است که ۳۵ تن در این حمله جان باخته و بیش از ۴۰ تن در این حمله زخمی شده‌اند.

به گفته منبع، از میان کشته‌ها ۳۲ تن دختران دانش‌آموزی بودند که برای آزمون آزمایشی کانکور روز جمعه در این مرکز اشتراک کرده بودند.

این آمار زخمیان جنگی طی یک سال گذشته در حالی نشر می‌شود که طالبان به زعم خودشان، امنیت را در افغانستان تامین کرده‌اند و آن را دست‌آوردی برای خودشان طی یک سال گذشته قلم‌داد می‌کنند.

ایمرجنسی یک سازمان بشردوستانه است که در سال ۱۹۹۴، برای ارایه خدمات صحی و جراحی رایگان، با کیفیت بالا به قربانیان جنگ، ماین و فقر تاسیس شد.

این سازمان فعالیت خود را در افغانستان در سال ۱۹۹۹، آغاز کرد و براساس آمار رسمی این نهاد، در این مدت بیش از هفت میلیون افغان را درمان کرده است.

طی ۲۰ سال گذشته، بیش‌ترین زخمیان حملات انتحاری و انفجاری نیز در شفاخانه‌ها و مراکز درمانی مربوط به این سازمان در افغانستان تحت درمان قرار گرفته‌اند.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x