صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

بائربوک: ما با آسیای‌میانه در ارتباط می‌مانیم

قزاقستان و ازبیکستان، هدف سفر سه روزه آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان است. سفر او به آسیای‌میانه، با توجه به جنگ اوکراین، یک سیگنال سیاسی نیز است.

قزاقستان و ازبیکستان، هدف سفر سه روزه آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان است. سفر او به آسیای‌میانه، با توجه به جنگ اوکراین، یک سیگنال سیاسی نیز است.

پیک‌آفتاب: وزیر خارجه آلمان اندکی پیش از پرواز به جانب قزاقستان گفت: “دولت‌های آسیای‌میانه همیشه آرزو داشتند که یک پُل میان روسیه، چین و اروپا باشند. اما حالا هراس دارند که در میان نیروهای رقیب، تحت فشار قرار گیرند.”

بائربوک تاکید کرد: “برای من مهم است که آن‌ها در آینده در تنگنای وابستگی روسیه و چین قرار نگیرند و سفرش نیز نشانه آن است که آلمان از منطقه روی گردان نیست، بلکه برعکس، ما با آسیای‌میانه در ارتباط می‌مانیم.”

وزیر خارجه آلمان توضیح داد که او قبل از همه، می‌خواهد گوش فرا دهد که مردم در چنین وضعیتی چه امیدواری‌ها و انتظاراتی از اروپا دارند. او افزود که جنگ تهاجمی روسیه علیه اوکراین، همه دولت‌های پیشین اتحاد جماهیر شوروی را نیز در برابر این سوال قرار داده است که ممکن است موجودیت دولت آن‌ها نیز زمانی زیر سوال قرار گیرد؟

بائربوک تصریح کرد: “به این دلیل بسیار مهم است که اروپا در حمایت از حق تعیین سرنوشت هر کشور، حمایت از پرنسیپ‌های منشور سازمان ملل و سازمان امنیت و هم‌کاری اروپا و حمایت از مشارکت میان کشور‌ها با حقوق برابر، موقف روشن داشته باشد.”

بائربوک می‌خواهد امروز دوشنبه در شهر آستانه، پایتخت قزاقستان با همتایش، مختار تلوبردی دیدار کند. گفتگو با نمایندگان جامعه مدنی این کشور نیز بخشی از برنامه بائربوک است.

قرار است وزیر خارجه آلمان، دوشنبه شب به تاشکند، پایتخت ازبیکستان سفر کند. او در آن‌جا با همتایش، ولادیمیر نوروف گفتگو و از یک پروژه آموزشی مشترک آلمان و ازبیکستان دیدار کند.

در ادامه سفر بائربوک، روز چهارشنبه در سمرقند دیدار از یک پروژه آب‌یاری برنامه‌ریزی شده است که آلمان در چهارچوب ابتکار سبز آسیای‌میانه از آن حمایت می‌کند. در دیدار از منطقه، موضوعات انتقالات زنجیره‌ای پایدار و حقوق زنان برنامه‌ریزی شده است. یک هئیت اقتصادی با تمرکز در بخش انرژی و زیرساخت‌ها، وزیر خارجه آلمان را در این سفر هم‌راهی می‌کند.

بائربوک گفت که ظرفیت‌ها برای هم‌کاری بزرگ است؛ مثلاً ازبیکستان با بیش از ۳۵ میلیون جمعیت‌اش، در سال ۲۰۲۱ یک رشد اقتصادی ۷.۴ درصد داشته است. او درباره قزاقستان گفت که این کشور با حدود ۱۹ میلیون جمعیت، امکانات عظیم رشد برای اقتصاد هایدورژنی دارد و از 10 سال به این سو، روابط اقتصادی نزدیک با آلمان دارد و ۸۵ درصد تجارت آلمان با دولت‌های آسیای‌میانه، به قزاقستان اختصاص دارد.

براساس گزارش اداره آلمان در امور اقتصاد و کنترول صادرات، در سال گذشته 10 درصد واردات نفت خام آلمان، از قزاقستان صورت گرفته است.

ازبیکستان و ایران در نیمه ماه اگست، در مورد یک هم‌کاری قوی‌تر در بخش‌های انرژی و صنعت توافق کرده‌اند. اتحادیه اروپا، بزرگ‌ترین شریک تجاری دولت‌های آسیای‌میانه است. روسیه خود را در این منطقه، تاهنوز به عنوان قدرت تامین کننده نظم می‌نگرد. کشورهای آسیای‌میانه از نظر اقتصادی و نیز قسماً نظامی، تا هنوز وابسته به مسکو اند.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x