افغانستان از ائتلاف آزادی رسانهها اخراج شد
ائتلاف آزادی رسانهها تحت ریاست مشترک کشورهای کانادا و هالند، در بیانیهای از اخراج افغانستان از این ائتلاف به دلیل وضع محدودیت از سوی امارت اسلامی بر آزادی رسانهها، خبر داده است.
ائتلاف آزادی رسانهها تحت ریاست مشترک کشورهای کانادا و هالند، در بیانیهای از اخراج افغانستان از این ائتلاف به دلیل وضع محدودیت از سوی امارت اسلامی بر آزادی رسانهها، خبر داده است.
پیکآفتاب: ائتلاف آزادی رسانهها طی بیانیهای روز گذشته 18 نوامبر، از اخراج افغانستان، آنچه آنها نقض آزادی رسانهها خواندهاند، از این ائتلاف خبر داده است.
As of today, Afghanistan has been removed as a member of the Media Freedom Coalition. Read the statement from the MFC co-chairs: https://t.co/odiE56mWmX
— Media Freedom Coalition (@MediaFreedomC) November 18, 2022
در بیانیه آمده است که افغانستان در سال 2020، در زمان حکومت تحت رهبری محمداشرف غنی، رئیس جمهور فراری افغانستان، عضویت این ائتلاف را به دست آورده است.
همه کشورهای عضو این ائتلاف، متعهد به احترام و پایبندی به تعهد جهانی هستند و در صورت عدم رعایت اصول و مقرارت مبنی بر آزادی رسانهها، توسط اعضای مسئول اخراج میشوند.
این ائتلاف با ابراز نگرانیهای جدی از وضعیت آزادی رسانهها در افغانستان، گفته است: “پس از آنکه امارت اسلامی قدرت را به دست گرفته است، وضعیت آزادی رسانهها در افغانستان متاسفانه دیگر مطابق به تعهدات جهانی نیست. آنها محدودیتهای جدی بر آزادی رسانهها وضع نمودهاند و امنیت خبرنگاران و کارمندان رسانهها را به خطر انداختهاند.”
تداوم آزار و اذیت، حملات و بازداشت خبرنگاران و محرومیت زنان از رسانهها، منجر به از دست دادن استقلال رسانهای شده و خبرنگاران را روزانه در معرض خطر قرار داده است.
این ائتلاف افزوده است که به نظارت دقیق از وضعیت آزادی رسانهها در افغانستان ادامه خواهد داد و بر تعهد اعضا به اصول مندرج به تعهد جهانی آزادی رسانهها، تاکید نموده است.
این در حالی است که رسانه امریکایی فوربس روز پنجم نوامبر، براساس بررسی پارلمان اروپا گزارش داده بود که دادههای جمعآوریشده توسط کمیته حفاظت از خبرنگاران نشان میدهد که اکثر قتلهای خبرنگاران بین سالهای ۲۰۱۲ تا ۲۰۲۱ در ۱۱ کشور اتفاق افتاده است. بررسی پارلمان اروپا نشان میدهد که افغانستان در میان پنج کشوری قرار گرفته است که آمار بلندی از کشتار خبرنگاران را به خودشان اختصاص دادهاند.
پارلمان اروپا: افغانستان پنجمین کشوری است که خبرنگاران در آن کشته شدهاند
تلویزیون ملی اما روز 21 عقرب، گزارش میدهد که ملا خیرالله خیرخواه، سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ هنگام ملاقات با مسئولان اطلاعات و فرهنگ در ننگرهار گفته است که این وزارت تلاش میکند در کنار رسانههای دولتی، رسانههای خصوصی را نیز تقویت بخشد و تسهیلات لازم را برای آنها فراهم سازد.