6.5 میلیارد دالر ارزش صادرات و واردات افغانستان در سه ربع اول سال روان
ادارهی ملی احصائیه و معلومات میگوید که ارزش صادارت و واردات در سه ربع اول سال روان به 6.5 میلیارد دالر رسیده است و این رقم بهبود وضعیت تجارت را نسبت به سه ربع اول سال گذشته نشان میدهد.
پیکآفتاب: ادارهی ملی احصائیه و معلومات افغانستان امروز شنبه(29 دلو) در گزارشی ارزش مجموعی صادارت و واردات کشور را در سه ربع اول سال جاری 6.5 میلیارد دالر گفته است.
ادرهی ملی احصائیه و معلومات نوشته است:« تحلیل ارقام این اداره نشان می دهد که در سه ربع اول سال ۱۴۰۱ صادرات به یک میلیارد و ۳۷۶ میلیون دالر می رسد؛ درحالیکه ارزش صادرات کشور در سه ربع اول سال ۱۴۰۰ به ۶۴۹ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر میرسید که مقایسه ارقام سال روان نسبت به ارقام سه ربع سال گذشته دو مرتبه افزایش را نشان میدهد.»
این اداره همچنان نوشته است:« ارزش واردات در سه ربع اول سال ۱۴۰۱ به ۵ میلیارد و ۱۲۵ میلیون دالر میرسد در حالیکه در سه ربع اول ۱۴۰۰ به ۳ میلیارد و ۷۳۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر میرسید. مقایسه ارقام سال روان نسبت به ارقام سه ربع سال گذشته ۳۷,۱ فیصد افزایش را نشان میدهد.»
بر اساس اطلاعات این اداره در سه ربع اول سال جاری بیشترین اقلام صادراتی افغانستان به پاکستان بوده که ارزش مجموعی آن به 912 میلیون و 200 هزار دالر میرسد و پس از پاکستان هندوستان و ازبیکستان است که هرکدام با 291 میلیون و 500 هزار و 35 میلیون و 600 هزار دالر در ردیف دو و سوم قرار دارند.
در گزارش این اداره از مواد معدنی صادر شده طی سه ربع اول سال نیز یاد کرده و گفته که این مواد شامل میوههای خشک، نباتات طبی و میوههای تازه است که صادرات آن به 419 میلیون و 600 هزار دالر میرسد و این مواد جایگاه دوم، سوم و چهارم را گرفته است.
بخش بزرگی از اقلام وارداتی کشور در سه ربع اول سال روان از کشور ایران بوده که ارزش مجموعی آن یک میلیارد و 70 میلیون و 700 هزار دالر گفته شده است و در این گزارش به مراتب چین با 944 میلیون و 700 هزار دالر و پاکستان با 841 هزار و 400 هزار دالر در جایگاه دوم و سوم قرار گرفتند.
ادارهی ملی احصائیه و معلومات در بخش دیگری از گزارش خود در مورد مواد نفتی و روغنیات نیز نوشته است:« مواد نفتی و روغنیات در میان اقلام وارداتی کشور در سه ربع اول سال روان بیشترین سهم را به خود اختصاص داده که ارزش مجموعی آن به ۹۱۲ میلیون و ۶۰۰ هزار دالر میرسد و به همین ترتیب ماشینآلات، وسایط ترانسپورتی و پرزهجات با ۳۹۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر در جایگاه دوم و منسوجات و تایر و تیوپ در جایگاه سوم و چهارم قرار دارند.»
این اداره کسر بیلانس تجارت سه ربع سال 1401 را نسبت به سه ربع سال 1400 برابر به 10% کاهش گفته و علت آن را نیز بهبود وضعیت تجارت در کشور عنوان نموده است.
این در حالی است که همه ساله اداره ملی احصائیه و معلومات با جمعآوری اقلام صادر شده و وارد شده از کشور، پس از توحید و تحلیل، ارقام دقیق آن را به نشر میسپارد.