صداقت، دقت و شهروند محوری در خبررسانی

هفتادوهفتمین نشست سازمان ملل؛ چالش‌ها و مسئولیت‌ها‌

سازمان ملل فردا در هفتادوهفتمین نشست خود میزبان اشتراک 193 رهبر کشورهای جهان که عضویت این سازمان را دارند، می‌باشد. این رهبران به نوبت از قبل مشخص شده درباره چالش‌ها، بحران‌ها و جدال‌های موجود در جهان سخنرانی خواهند نمود.

سازمان ملل فردا در هفتادوهفتمین نشست خود میزبان اشتراک 193 رهبر کشورهای جهان که عضویت این سازمان را دارند، می‌باشد. این رهبران به نوبت از قبل مشخص شده درباره چالش‌ها، بحران‌ها و جدال‌های موجود در جهان سخنرانی خواهند نمود.

پیک‌آفتاب: براساس برنامه سالانه سازمان ملل فردا سه‌شنبه 20 سپتمبر، هفتادوهفتمین نشست این سازمان برگزار می‌گردد. این نشست در حالی برگزار می‌گردد، که غرب و سایر نقاط جهان با چالش‌های امنیتی، غذایی و انرژی روبه‌رو می‌باشند.

احیای برجام، یک از مسایل عمده برای قدرت‌های جهان به ویژه اتحادیه اروپا می‌باشد. با وجود میانجی‌گری و تلاش برای قانع ساختن امریکا و ایران توسط قدرت‌های اروپای، چین و روسیه، اما از سرگیری توافق‌نامه برجام که در سال 2015 امضا شده بود، ناکام ماند و با پیش‌‌شرط‌های جدیدی که این دو کشور (امریکا و ایران) در پاسخ به پیشنهادهای هم‌دیگر ارایه نمودند، باعث شد تا طرح پیشنهاد شده اخیر از سوی میانجی‌گران به بُن‌بست مواجه شود.

این در حالی است که در کنار چالش اتمی ایران، سران کشورهای اشتراک کننده در این نشست، با چالش تهاجم روسیه به اوکراین که جهان را با کمبود غذایی و بحران انرژی مواجه ساخته است، نیز مواجه‌اند.

از یک سو، چالش‌های بشری و از سوی دیگر، گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی که اکثر نقاط جهان را مورد تاخت‌وتاز قرار داده، آسیب‌های جدی بر زراعت و زندگی اجتماعی انسان‌ها وارد نموده است. براساس گفته‌های متخصصان طبیعت، این تغییرات زندگی، کره خاکی را در معرض خطر جدی قرار داده است.

عوامل و مسایل فوق با سایر چالش‌های ژئوپولتیکی، تغییرات ژیواستراتیژیکی قدرت‌های بزرگ جهان و بحران‌های صحی، از مسایلی است که هفتادوهفتمین نشست سازمان ملل را تحت سایه قرار داده است.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل چندی پیش گفته بود: “جهان ما از جنگ آسیب دیده، دست‌خوش تبعات ناشی از تغییرات اقلیمی، متاثر از کینه، نفرت و شرم‌سار از فقر و نابرابری است.”

وی با ابراز نگرانی از وضعیت موجود، از رهبران جهان خواست تا با حرکت جمعی بتوانند راه‌حلی برای عبور از بحران موجود در جهان دریابند.

گوترش در ادامه افزوده است که شکاف‌ها و تقسیم‌بندی در جهان، “هرگز پس از جنگ سرد تا این اندازه قابل‌توجه و چشم‌گیر نبوده است.”

هرچند امسال سخنرانی رهبران جهان حضوری و به طور معمول این سازمان برگزار می‌گردد؛ اما ولادیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، براساس رأی‌گیری ویژه مجمع عمومی که روز جمعه انجام شد، اجازه یافت پیامی از پیش ضبط شده را برای نشست امسال ارسال نماید. موضوعی که انتقاد شدید روسیه را در پی داشته و آن‌را با «سیاسی شدن یک مسئله مقرراتی» محکوم کرد.

این در حالی است که مقاومت تحت رهبری زلنسکی در اوکراین مقابل روسیه، او را زبان‌زد جهان نموده است. ریچارد گوان، تحلیل‌گر گروه بین‌المللی بحران معتقد است که اگر زلنسکی به صورت حضوری در نشست شرکت می‌کرد، به ستاره مجمع عمومی تبدیل می‌شد.

با این وجود؛ لیندا توماس گرینفیلد، سفیر امریکا در سازمان ملل در بیانیه‌ای گفته است: “کشورها از این نگران‌اند که وقتی ما بر اوکراین تمرکز داریم به سایر بحران‌ها در سراسر جهان توجه کافی نمی‌کنیم؛ اما این‌طور نیست.”

براساس گزارش گروه بین‌المللی بحران، عمده‌ترین چالش‌هایی که سازمان ملل طی دوره یاد شده با آن‌ها دست به گریبان خواهد بود، می‌تواند مواردی چون «تقویت ماموریت حافظ صلح در مالی»، «هم‌کاری با طالبان برای بازسازی و بازیابی افغانستان»، «تحکیم آتش‌بس در یمن»، «بازگرداندن اعتماد به ماموریت حفظ صلح سازمان ملل در جمهوری دموکراتیک کانگو»، «مبارزه با فساد در هندوراس»، «تداوم جریان کمک به شمال‌غرب سوریه»، «کمک به غیرنظامیان در مناطق تحت اشغال روسیه در اوکراین»، «تهیه پیش‌نویسی برای برنامه زمانی صلح» و «پیش‌برد برنامه تامین امنیت آب و هوایی در شورای امنیت» اختصاص خواهد داشت.

به دلیل مراسم خاک‌سپاری ملکه الیزابت دوم که یک روز پیش از گشایش مجمع عمومی سازمان ملل برگزار می‌شود، انتظار می‌رود که رهبران کشورها نسبت به سال‌های گذشته، در روز نخست کم‌تر حضور داشته باشند.

اولین سخنران این دور؛ لیز تراس، نخست وزیر بریتانیا می‌باشد.

سخنرانی جو بایدن به دلیل شرکت در مراسم خاک‌سپاری ملکه الیزابت دوم، در روز چهارشنبه برگزار خواهد شد. هرچند مطابق به روال عادی، وی باید پس از نخست وزیر برازیل دومین سخنران می‌بود که در روز نخست ایراد سخن کند.

رجب طیب اردوغان و امانوئل مکرون در کنار رئیس جمهور برازیل و نخست وزیر بریتانیا، از جمله سخنرانان مهم اند که در روز نخست سخنرانی خواهند نمود.

هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل از 20-26 سپتمبر، به مدت یک هفته در مقر این نهاد بین‌المللی واقع در شهر نیویارک امریکا برگزار می‌گردد.

             
     

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
تماس با ما: contactus@paikaftab.com
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x