مخالفت وزرای خارجه کواد با نظامی شدن دریای چین جنوبی
پیک آفتاب:به نقل از خبرگزاری کیودو، منابع دیپلماتیک گفتند انتظار میرود وزرای گروه چهارجانبه امنیتی موسوم به کواد (QUAD) با ایجاد یک چارچوب گفتوگو محور با حضور کارشناسان حقوقی به عنوان بخشی از تلاشها برای حفظ و تقویت نظم مبتنی بر قوانین دریایی موافقت کنند. انتظار می رود که وزیر امور خارجه جاپان«یوکو کامیکاوا»، وزیر […]
پیک آفتاب:به نقل از خبرگزاری کیودو، منابع دیپلماتیک گفتند انتظار میرود وزرای گروه چهارجانبه امنیتی موسوم به کواد (QUAD) با ایجاد یک چارچوب گفتوگو محور با حضور کارشناسان حقوقی به عنوان بخشی از تلاشها برای حفظ و تقویت نظم مبتنی بر قوانین دریایی موافقت کنند.
انتظار می رود که وزیر امور خارجه جاپان«یوکو کامیکاوا»، وزیر امور خارجۀ ایالات متحده«آنتونی بلینکن »، وزیر امور خارجۀ استرالیا «پنی وانگ»و وزیر امور خارجۀ هند«سوبرامانیام جایشنکار» در این گردهمایی که قرار است در روز ۲۹ جولای برگزار شود. این اولین دور از مذاکرات چهار وزیر خارجه کواد از ماه سپتامبر ۱۴۰۲ است.
در بیانیهای که در ماه سپتامبر صادر شده است، رسیدگی به چالشها در دریای چین جنوبی و شرقی جزو خواستههای این گروه بود، اما انتظار میرود پیام نشست آتی شامل مواضع سختتری درباره لزوم کاهش تنشها بین کشتیهای چینی و فیلیپینی در دریای چین جنوبی باشد.
براساس گفته های این منابع، تمهیدات لازم برای اعلام مخالفت کشورهای کواد با نظامیشدن دریای چین جنوبی و همچنین اقدامات همگرا برای اقدامات پیشگیرانه و کاهش تهدیدها در این منطقه در نظر گرفته شده است.
این منابع می گوید که وزرای خارجه کواد همچنین نگرانیهای جدی خود را درباره شرایط در دریای چین جنوبی و شرقی ابراز خواهند کرد. اعضای کواد همچنین با هر گونه تلاش برای تغییر یک جانبه وضعیت موجود با استفاده از زور یا اجبار مخالفت و بر همکاری خود برای دستیابی به منطقه باز و آزاد اقیانوس هند و اقیانوسیه تأکید خواهند کرد.
در سالهای گذشته ادعای نظامیسازی این منطقه دریای چین جنوبی توسط چین بر مناقشات مرزی کشورهای همسایه چین از جمله فیلیپین، مالزی، ویتنام و برونئی افزوده است.
استرالیا، جاپان،هند و آمریکا می شود نگرانی خود را درباره ی اوکراین ابراز کرده است.آنها به دنبال راهحلهای صلحآمیز برای مناقشات هستند و اصول منشور سازمان ملل، از جمله یکپارچگی قلمرو و حق حاکمیت تمامی کشورها را احترام میگذارند. همچنین، این کشورها نگران پیامدهای بشری تراژیک و وحشتناک این جنگ در اوکراین هستند. در بیانیه گروه کوآد آمده است که آنها تاثیرات جدی این درگیری را بر سیستم اقتصادی جهانی، از جمله زنجیره تامین غذا، سوخت و امنیت انرژی، میفهمند و به ارسال کمکهای بشردوستانه به اوکراین برای احیای این کشور ادامه خواهند داد این گروه به گفت و گو دپلیماسی متعهد است و استفاده یا تهدید به استفاده از تسلیحات هسته ایی را خطرناک و غیر قابل قبول می داند.