تلاش طالبان برای مجازات دستهجمعی زنان و دختران افغانستان
هدربار، رئیس بخش زنان دیدهبان حقوق بشر میگوید که طالبان در افغانستان در حال نهادینه کردن تبعیض و خشونت جنسیتی در مقیاس وسیع و سیستماتیک علیه زنان و دختران هستند.
هدربار، رئیس بخش زنان دیدهبان حقوق بشر میگوید که طالبان در افغانستان در حال نهادینه کردن تبعیض و خشونت جنسیتی در مقیاس وسیع و سیستماتیک علیه زنان و دختران هستند.
پیکآفتاب: رئیس بخش زنان دیدهبان حقوق بشر از آنچه او مجازات دستهجمعی زنان به اساس تعصبات جنسیتی خوانده، ابراز نگرانی کرده است. او در حساب توییتر خود به نقل از کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل گفته که طالبان در حال نهادینه کردن تبعیض و خشونت جنسیتی در مقیاس وسیع و سیستماتیک علیه زنان و دختران هستند.
Taliban leaders in Afghanistan are institutionalizing large scale and systematic gender-based discrimination and violence against women and girls, a group of 36 UN human rights experts said today. https://t.co/1Ka7pRNKPb
— Heather Barr (@heatherbarr1) January 17, 2022
هدر بار میگوید که گروهی متشکل از 36 کارشناس حقوق بشر سازمان ملل در مورد سیاستهای زن ستیزانهی طالبان گفتهاند: “در مجموع، این سیاستها مجازات دسته جمعی زنان و دختران را تشکیل میدهند که مبتنی بر تعصبات جنسیتی و اقدامات مضر است.”
به گفته رئیس بخش زنان دیدهبان حقوق بشر، این کارشناسان گفتهاند که ما نگران تلاشهای مستمر و سیستماتیک برای حذف زنان از عرصههای اجتماعی، اقتصادی و سیاسی در سراسر کشور هستیم. این کارشناسان افزودهاند که این نگرانیها در مورد زنان اقلیتهای قومی، مذهبی یا زبانی مانند جوامع هزاره، تاجیک، هندو و سایر جوامع تشدید میشود که تفاوتها آنها را بیشتر در افغانستان آسیبپذیر میکند.
این کارشناسان، به افزایش خطر استثمار زنان و دختران از جمله قاچاق برای اهداف کودکی و ازدواج اجباری و همچنین استثمار جنسی و کار اجباری اشاره و تاکید کردهاند که این سیاستهای تبعیضآمیز و طردکننده از طریق موجی از اقدامات مانند ممانعت از بازگشت زنان به مشاغل خود، الزام مرد به همراهی آنها در مکانهای عمومی، منع زنان از استفاده از وسایل نقلیه عمومی به تنهایی و همچنین اجرای قوانین سختگیرانه اعمال میشود.
به باور کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل، این سیاستها علاوه بر محدود کردن شدید آزادی حرکت، بیان و اجتماع و مشارکت زنان در امور عمومی و سیاسی، بر توانایی آنها برای کار و امرار معاش تأثیر گذاشته و آنها را بیشتر به سمت فقر سوق داده است.
این اظهارات پس از آن صورت میگیرد که به تازگی طالبان قوانین کارشیوههای سختگیرانهای علیه زنان را به اجرا گذاشتهاند. این کارشیوهها با مخالفتهای جدی مواجه شده و اعتراضات زنان را به همراه داشته است.
سخنگوی وزارت امر به معروف طالبان: وزارت امور زنان در دولت قبلی تنها برای گرفتن پول فعال شده بود